Pastoraat

Omzien naar elkaar
Pastoraat is niet alleen een taak voor specifieke personen binnen een gemeente. Het omzien naar elkaar is een universele opdracht voor gelovigen. Pastoraat kan soms heel simpel zijn; zorg en aandacht geven aan elkaar tijdens gesprekken en ontmoetingen en God hierin betrekken. Dit is voor de meeste christenen een herkenbaar facet van pastoraat waarmee men op een gemiddelde zondag (en daarbuiten) bezig is.

Soms is er in bepaalde situaties meer tijd en aandacht nodig en is een kort gesprek op zondag niet genoeg.  Je loopt vast in bepaalde patronen, komt maar niet ergens doorheen of je bent erg gaan twijfelen over het beeld van God of over jezelf.  Als die extra aandacht nodig is kan Crosspoint helpen om dat steuntje in de rug te zijn.

Binnen het pastorale team van Crosspoint is expertise en ervaring aanwezig om je te ondersteunen. Samen gaan we kijken wat bij je past en geven daarna een advies over een eventueel traject dat aangegaan kan worden. De duur van een traject kan variëren afhankelijk van de situatie waarbij je ondersteuning zoekt. Laat dit je echter niet afschrikken! Een traject kan heel kort zijn. Soms heb je net dat steuntje in de rug nodig of het inzicht in een bepaald patroon dat voor doorbraak kan zorgen.

Als verdieping op pastoraat bieden wij ook bevrijdingspastoraat aan. Dit is een bijzondere vorm van pastoraat specifiek voor mensen die blokkades in hun geloofsleven ervaren. Blokkades kunnen zijn:

 • Steeds weer tegen dezelfde dingen aanlopen zonder een doorbraak te ervaren.
 • Een bepaalde zonde of negatieve gedachte die zich telkens herhaalt en je als persoon niet laat
  doorgroeien.

In zulke gevallen kan het helpen om een traject van bevrijdingspastoraat aan te gaan.

Het is van belang om het ‘oude’ leven achter ons te laten en letterlijk alles aan het licht te brengen wat er in ons oude leven is gebeurd. Wanneer iets aan het licht gekomen is, heeft de duisternis er geen grip meer op. Dit is het principe dat wij hanteren als het gaat om bevrijdingspastoraat. “Want je bent geroepen om vrij te zijn” Galaten 5:13

Aan de hand van een vragenlijst gaan wij samen met je in gesprek. Aan het eind van het traject gaan we met je in gebed om jouw leven op te ruimen. Bevrijdingspastoraat doen wij altijd minimaal met twee ervaren mensen.

Wij bieden pastoraat aan op “gift-basis”.

Wat houdt dit in?
Het pastoraat traject wordt gratis aangeboden, maar er zijn natuurlijk wel kosten mee gemoeid. Met het “gift-basis” principe leggen wij bij je neer wat je hieraan financieel wilt/ kunt bijdragen. Een financiële bijdrage stellen wij zeer op prijs.

Heb je een pastorale vraag of wil je een gesprek aanvragen?
Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

 • Geef een korte toelichting wat je nodig hebt/ waar je tegenaan loopt

Agenda

Neem deel aan een van onze samenkomsten, conferenties of andere activiteiten.

De hierna genoemde activiteiten zijn vrij toegankelijk voor een ieder om bij aanwezig te zijn.

januari, 2022

Maandelijkse updates ontvangen?

  Maandelijkse updates ontvangen?

   Media

   Preken en onderwijs

   Heb je nu net die spreker gemist die je graag had willen horen? Of ben je benieuwd naar een behandeld onderwerp? Onze diensten nemen wij op en publiceren we op ons YouTube kanaal.

   Media

   Preken en onderwijs

   Heb je nu net die spreker gemist die je graag had willen horen? Of ben je benieuwd naar een behandeld onderwerp? Onze diensten nemen wij op en publiceren we op ons YouTube kanaal.